Dörner György lett az Új Színház igazgatója

Dörner György

Dörner György

A színház igazgatója, Dörner György 1979-ben kezdte pályafutását a Nemzeti Színház tagjaként, 1982-ben a Katona József Színház alapító tagja, 1988-tól pedig a Radnóti Miklós Színház társulatának tagja lett.  Szabadfoglalkozású művészként játszott többek között a veszprémi Petőfi Színház, a Várszínház és a Magyar Színház előadásain.
Színészközpontú, a hagyományos értékeket képviselő színházat és a világ problémáit magyar szemszögből vizsgáló előadásokat szeretne Dörner György, az Új Színház jövő február elsejével kinevezett igazgatója,
Ez a színház merőben más lesz, mint ami Budapesten jellemző – hangsúlyozta Dörner György,  hozzátéve: reméli, hogy ez a másság vonzani fogja a nézőket mindenféle politikai, neveltetési, származási hátország nélkül is.

“A színház lényege az, hogy érdekes legyen. Magyarországon pedig az a legérdekesebb, ami a mi sorsunkat érinti” – mutatott rá, hozzátéve: “nekünk, magyaroknak a világ problémáit elsősorban a saját szemüvegünkön át kell nézni”.

Kapcsolódó bejegyzések:

  1. Dörner György
  2. Jótékonysági estet rendez a veszprémi Petőfi Színház
  3. Ferenczi György és a Rackajam
  4. Ráckevei Anna
  5. Kubik Anna
Hazai Művészügynökség és Műsoriroda

Műsorirodánk a következő kategóriákban ajánl művészeket, műsorokat:
pódium műsorok, irodalmi estek, zenés összeállítások,
koncertek – elsősorban könnyűzenei koncerteket, ill. előadókat ajánlunk, komplett színházi előadások, klasszikus zene, vonósnégyesek, operaénekesek, szimfonikus zenekarok, tánccsoportok, táncprodukciók,
műsorvezetők, konferansziék