Interjú Lázár Csabával

Lázár Csaba nemcsak színész és rádióbemondó, hanem egy olyan irodalmi érték lelkes képviselője, aki hosszú évek óta országszerte hirdeti és terjeszti a hazai kulturális élet egy fontos szeletét. Arany János balladáival rendszeresen fellép, irodalmi esteket tart, és újra és újra bebizonyítja; Arany és összeségében az irodalom korántsem ment még ki a divatból. Az Arany-emlékév kapcsán évtizedes tapasztalatairól, az irodalom iránti szeretetről, jelentőségéről és generációs különbségekről beszélgettünk.

Blogstar-interjú.

- Annak idején miért pont Arany Jánosra esett a választása?
- Arany Jánossal gimnazista koromban kötöttem életre szóló barátságot. Negyedikes koromban megnyertem 117 induló közül a III. Arany János Országos Balladamondó Versenyt Nagykőrösön, ahol a zsűri elnöke Bánffy György volt. Így kezdődött az egész.
- Az Arany János-emlékév kapcsán rendszeresen fellép és az Arany-ballada esttel már 17 éve járja az országot. Minek köszönhető ez a majdnem két évtizedes siker?
- Arany János fantasztikus nyelvi gazdagsága, humora, emberismerete nem tud kimenni a divatból. Színészként, rádióbemondóként munkaeszközöm az anyanyelvem.
A teljes cikk itt olvasható:  blogstar.hu

Kapcsolódó bejegyzések:

  1. Lázár Csaba: Arany balladák az Erkel Ferenc Művelődési Központban
  2. Arany-Balladák a Királyerdei Művelődési Házban
  3. Arany Év Sorozat
Hazai Művészügynökség és Műsoriroda

Műsorirodánk a következő kategóriákban ajánl művészeket, műsorokat:
pódium műsorok, irodalmi estek, zenés összeállítások,
koncertek – elsősorban könnyűzenei koncerteket, ill. előadókat ajánlunk, komplett színházi előadások, klasszikus zene, vonósnégyesek, operaénekesek, szimfonikus zenekarok, tánccsoportok, táncprodukciók,
műsorvezetők, konferansziék