Szkítia Zenekar

szkitia

szkitia

SZKÍTIA ZENEKAR

A SZKÍTIA ZENEKAR  2004-óta a hazai folk-rock jellegzetes és egyedi hangzásvilágú reprezentánsa. A zenészek ihlető forrása a magyar népzene. A zenéjükben ötvöződik a folk-os hangulat a míves hard rock és a tempósabb metál. Jól megfér egymás mellett az akusztikus és zakatoló riffeket játszó gitár a zongoraként vagy Hammond orgonaként megszólaló billentyűs hangszerrel. A SZKÍTIA zenéjének a különleges ízét a feszes rockos alapok mellett az autentikus népi hangszerek ( hegedű, furulya, citera ) valamint a modern elektronikus hangzás adják. A karakteres férfi és a kellemes női ének valamint a több szólamú vokál formálják teljessé a produkciót.

A SZKÍTIA népies és költői szövegvilága a szeretetet, a nemzeti érzést és a hagyományok tiszteletét közvetíti, amely gyakran kiegészül klasszikus és kortárs költőink( Ady, Petőfi, József A., Wass Albert, Szőke István Atilla ) gondolataival is.

A SZKÍTIA zenekar 2007 tavaszán szerződött a PERIFERIC RECORDS kiadóhoz így a hazai népi-,folk-, és progresszív zene kiemelkedő előadóival (Dongó, Dűvő, Szélkiáltó, Vedres Csaba, Kormorán, After Crying, Solaris, Varga János, Török Ádám és a Mini ) együtt, a lemezeik Japántól egészen Amerikáig eljutnak.

Kedvelt és népszerű fellépői a hazai rock és gasztro fesztiváloknak, város-, és falunapoknak, kiemelt ünnepi rendezvényeknek, hagyomány örző találkozóknak.

Az idén áprilisban megjelent Hajnaltűztánc című harmadik zenealbumuk hetekig a MAHASZ TOP 40 listáján szerepelt és eséllyel pályázik az év folk-rock albuma címre.

” A Szkítia muzsikája a nap fénye, érzelmeink, érzéseink tapintható rezgése…” Koltay Gergely – KORMORÁN

Műsorai

A Szkítia zenekar az alábbi élőzenei koncertműsorokkal rendelkezik:

- SZKÍTIA Folk-rock koncert 120 perc ( városnapokra, falunapokra, hagyományörző fesztiválokra, gasztro és borfesztiválokra )

- SZKÍTIA Hazafias érzelmű koncert 120 perc ( hagyományörző magyar napokra, kampány és választási rendezvényekre )

- SZKÍTIA Ünnepi és megemlékező műsor 90 perc ( Március 15, Június 4, Augusztus 20, Október 23, Iskolai és Önkormányzati ünnepségek )

- SZKÍTIA Irodalmi, zenés műsor 90 perc ( Wass Albert, Petőfi, József A., Ady, Szőke István Attila verseiből )

Szkítia együttes

Szkítia Zenekar

Kapcsolódó bejegyzések:

  1. Kormorán Zenekar
  2. Vikidál Gyula
Hazai Művészügynökség és Műsoriroda

Műsorirodánk a következő kategóriákban ajánl művészeket, műsorokat:
pódium műsorok, irodalmi estek, zenés összeállítások,
koncertek – elsősorban könnyűzenei koncerteket, ill. előadókat ajánlunk, komplett színházi előadások, klasszikus zene, vonósnégyesek, operaénekesek, szimfonikus zenekarok, tánccsoportok, táncprodukciók,
műsorvezetők, konferansziék