Makám Együttes

Makám együttes

Makám együttes

SZINDBÁD KALANDJAI

interaktív gyerek és családi műsor – Virtuális vándorlás a különféle korok, földrészek, kultúrák között Indiától Afrikáig, Berhidától Bonchidáig. Szindbád, a vándor nekivág a nagyvilágnak. Erdőn-mezőn járva találkozik egy madárijesztővel, akit hiába faggat bármiről. Moldvában egy táncházba téved. Barátjává fogadja Mátyust, a pásztort. Együtt barangolnak tovább. Megfürödnek a Balatonban, ősszel vadgesztenye bábokat farigcsálnak, télen a betlehemi csillagot követik. Aztán irány Zengővárkony, a nagymama jó meleg kunyhója. (Vekerdy Tamás ajánló sorai a Versek címszó alatt olvashatók).

ÁKOM BÁKOM

interaktív gyerek és családi műsor – A műsor tematikája az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek – kapcsolata. A műsor játékos formában igyekszik közelhozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrízték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csiga-bigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a “ma született” aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

A VAKOND VÁRA – INTERAKTÍV GYEREK ÉS CSALÁDI MŰSOR

Sok kis apró állatot, a Duna szigeteit, a szivárvány színeit, a visszhang rejtelmeit, a málnabokrok titkos lelőhelyeit, s még a horgászás fortélyait is megismerhetjük a Makám új, vidám gyermekműsorában. A kert lakói: az ürge, a pocok, a tücsök a hangya a vakond várába menekülnek a vihar elől. Egy kis mulatozás után az újdonsült barátok vándorútra indulnak. Az úticél a Balaton. Kalandos útjuk során új barátokra is lelnek, Kormos a mindig maszatos kismacska, a haspók Kabóca és az elkóricált medvelány Brumi is közéjük áll. A hosszú vándorlás során rengeteg kalandban lesz részük. Hurrá, irány a víz! – kiáltják, mikor megpillantják a csillogó víztükröt.

Kapcsolódó bejegyzések:

  1. Alma Együttes
  2. Az Égigérő Fa
  3. Bojtorján Együttes
Hazai Művészügynökség és Műsoriroda

Műsorirodánk a következő kategóriákban ajánl művészeket, műsorokat:
pódium műsorok, irodalmi estek, zenés összeállítások,
koncertek – elsősorban könnyűzenei koncerteket, ill. előadókat ajánlunk, komplett színházi előadások, klasszikus zene, vonósnégyesek, operaénekesek, szimfonikus zenekarok, tánccsoportok, táncprodukciók,
műsorvezetők, konferansziék